Важливість відчувати себе любленими. Папа в педіатричній лікарні міста Мехіко
  • Пон, 15/02/2016 - 22:00

Останньою подією неділі 14 лютого 2016 року, третього дня перебування Папи Франциска на мексиканській землі, були відвідини педіатричної лікарні імені Федеріко Ґомеса в місті Мехіко. Ця дитяча лікарня є безкоштовною, а тим самим доступною і для  дітей з найубогіших сімей. Щорічно вона приймає понад 255 тисяч маленьких пацієнтів з усієї Мексики, а це означає, що кожного дня в ній перебуває коло 800 дітей. В цю лікарню приймають пацієнтів тільки з дуже важкими хворобами, коли інші медичні заклади вже не мають можливості для їхнього дальшого лікування.  Найбільшу кількість становлять діти з онкологічними захворюваннями.

Педіатрична лікарня є державною і тому Святішого Отця супроводила дружина президента Мексики пані Анхеліка Рівера Уртадо. Перша леді заанґажована у харитативній допомозі цьому медичному закладові.

Зустріч Папа Франциска з маленькими пацієнтами була надзвичайно хвилююча. Після привітань він підійшов до дітей, які очікували на нього в холі. Дуже повільно крокуючи серед інвалідних колясок, Святіший Отець зупинявся біля кожної хворої дитини, пригортаючи їх, розмовляючи та благословляючи. Діти були у захваті, а Папа охоче позував до знімків. Малі пацієнти отримали від Папи вервиці, а, в свою чергу, дарували власноручні малюнки чи ручні роботи.

Звернувшись до хворих дітей,  він, насамперед, запитав, чи це правда, що вони будуть за нього молитись? Одноголосне й гучне: «Так!» це підтвердило.

Папа пригадав євангельську подію пожертвування Ісуса в храмі, тобто Стрітеня, коли праведний  Симеон взяв Дитятко Ісуса в обійми і підніс хвалу Господеві. Побачивши Ісуса, він відчув вдячність і бажання прославити Бога.

Святіший Отець сказав, що коли переступив поріг лікарні, і побачив дитячі очі та усміхнені обличчя, то в його серці зродилась вдячність. Він подякував за любов, з якою його прийняли, за любов, з якою піклуються хворими дітьми та їх супроводять, роблячи все можливе, щоб вони могли швидко одужати.

Папа вказав, що найважливішими ліками є відчувати, що нами піклуються, нас люблять і супроводжують та окремо подякував тим людям, які, за його словами, лікують не тільки ліками, але й «терапією любові».

Папа Франциск поблагословив лікарів та медичний персонал і запросив дітей заплющити очі й попросити в Матінки Божої з Ґвадалюпе все те, чого бажає їхнє серце.

Візит Святішого Отця до педіатричної лікарні супроводився зворушливими обіймами маленьких пацієнтів. Одна дівчинка, сидячи на інвалідському візку заспівала «Аве Марія» латинською мовою чудовим голосом вправної співачки. На очах присутніх було видно сльози зворушення.

Папа відвідав також і дітей, які задля стану здоров’я не могли взяти участь у загальній зустрічі. На його бажання ці відвідини відбувались без телекамер.