ВДМ 2016: Папа на краківському лузі
  • Чтв, 10/10/2013 - 12:25

Зустріч з Папою на Всесвітньому дні молоді у липні 2016 року відбудеться на краківському лузі (Błonia krakowskie), - повідомив кардинал Станіслав Дзівіш 9 жовтня на прес-конференції у Варшаві.

Зустріч з журналістами відбулась на закінчення 363 пленарної зустрічі Конференції Єпископів Польщі. Митрополит Краківський також сказав, що ВДМ у Кракові відбудеться в останній тиждень липня 2016 року.

Він вважає, що Краків, який щороку відвідує від восьми до дев’яти мільйонів туристів і паломників з цілого світу, впорається з прийняттям людей з усього світу, які приїдуть на зустріч зі Святішим Отцем. Він назвав такі місця як парк імені Генрика Йордана, чи два краківські стадіони, які можуть слугувати для зустрічі молоді. Він підкреслив, що в Ріо-де-Жанейро було дуже багато молоді, але завдяки телебімам усі могли єднатися з Папою.

Кардинал Дзівіш також сказав, що хотів би, щоб під час Хресної дороги Папа Франциск плив у човні берегом Вісли від стояння до стояння, а молодь у той час стояла б на березі.

Він додав, що не знає скільки молоді приїде на ВДМ, але вже з кількох країн люди реєструються, найбільше з США. Зацікавлення є великим і кардинал приписує його, незважаючи на те, що молодь полюбила Франциска, однак не забуває про Івана Павла ІІ, і його культ – скоро вже як святого - продовжує зростати, за словами кардинала навіть більше у світі, ніж у країні.

Відповідаючи на запитання митрополит сказав, що умови у парку є хорошими, навіть у дощову погоду, оскільки земля з твердим покриттям. Крім цього, у Кракові «усе близько» і пересуватися по місту можна пішки.

Він також зазначив, що ентузіазм після оголошення Польщі і Кракова як наступного міста, в якому відбудеться ВДМ, був помітний не тільки серед молоді, але також у єпископів з цілого світу. Всі вони охоче відвідають місця, які пов’язані з Іваном Павлом ІІ.

Джерело: www.catholic-media.org