Вдячна пам’ять про мучеників – обов’язок Церкви
  • Нед, 24/03/2019 - 14:33

В річницю вбивства святого єпископа Оскара Арнульфо Ромеро, скоєного 24 березня 1980 р., відзначається день пам’яті душпастирів, що загинули насильницькою смертю. Папа закликав сміливо свідчити віру, покладаючи надію на Христа.

Зустрічаючись у неділю, 24 березня 2019 р., з вірними, Папа Франциск нагадав про те, що того дня відзначається День пам’яті місіонерів-мучеників, який є спогадуванням душпастирів, які зазнали насильства.

Звертаючись після проказування молитви «Ангел Господній» до прочан, які зібралися на площі Святого Петра у Ватикані, він зазначив, що протягом минулого року в усьому світі чимало єпископів, священиків, богопосвячених осіб та мирян, задіяних у душпастирстві, постраждали від насильства, а сорок – втратили життя, що вдвічі більше, ніж рік перед тим.

«Пам’ятати про цю сучасну голготу братів і сестер, переслідуваних й убитих задля віри в Ісуса, становить для всієї Церкви обов’язок вдячності, але також є спонукою сміливо свідчити свою віру та уповання на Того, Який на хресті Своєю любов’ю назавжди переміг ненависть і насильство», – наголосив Святіший Отець.