Вечір Блаженного Папи Івана Павла ІІ
  • Чтв, 24/10/2013 - 10:21

Молитовний вечір, присвячений пам’яті Блаженного Папи Івана Павла ІІ відбувся у парафії святих Кирила і Методія в Івано-Франківську (Крихівцях) 23 жовтня. Цей захід відбувся в рамках «Школи Віри», яка вже другий рік поспіль діє при парафії. Це щотижневі катехизаційно-пізнавальні зустрічі навчання правд віри.

Цей вечір відбувся в місяці жовтні з тої причини, що саме у цьому місяці є дві дати, дуже тісно пов’язані з життям Блаженного Папи: 16 жовтня 1978 року Кардинал Кароль Войтила був обраний Папою Римським, і саме 22 жовтня у Католицькій Церкві є днем літургійного спомину Блаженного. Тому, беручи до уваги ці події, ми хотіли особливим способом вшанувати цю непересічну особистість.

Для кожного члена нашої чернечої родини Воплоченого Слова Блаженний Папа є Духовним Батьком, тому що наше Згромадження було засноване в час Його Понтифікату і всі його вчення, як наслідника Апостола Петра стали для нас духовною спадщиною.

Божественну Літургію очолив о. Йосафат Бойко, ВС. Він же виголосив проповідь про особу Івана Павла ІІ, про святість, яку можна і треба осягнути, за прикладом Блаженного. Було, зокрема, виокремлено певні чесноти Папи, такі як простота, розум, близькість до людини, милосердя.

Після Літургії, перед погруддям Папи, яке знаходиться у храмі і було подароване Засновником Згромадження було відчитано молитву-прохання отримати від Господа Бога благодаті за посередництвом Блаженного.

Опісля в конференц-залі парафії всі присутні мали можливість переглянути документальний фільм «Свідчення» - відео розповідь про життя Івана Павла ІІ з уст його довголітнього секретаря та приятеля кардинала Станіслава Дзівіча. «Свідчення» вийшло у світ у 2007 році як книга «Життя з Каролем», яка містила розмови між кардиналом і Джан Франком Свідеркоскі.

На завершення вечора всі присутні отримали буклети з біографічними відомостями та піснею про Папу «Навчи нас, великий Папо», яку сестри-монахині навчили всіх співати. Отець Йосафат закликав всіх присутніх любити Церкву так, як Її любив наш Папа і поділився своїми враженнями від того прекрасного дня 25 квітня 2004 року, коли мав гарну нагоду дияконувати на пасхальній Службі Божій, яку очолив Святійший Отець.   

о. Йосафат Бойко, ВС

www.pkm.if.ua