Ведучий програми "Вижити за всяку ціну" Бер Гріллз про віру в Ісуса
  • Срд, 06/09/2017 - 09:18

Бер Гріллз може бути відомий багатьом своїми дикими підходами і вражаючими навичками виживання, але є сторона Бер Гріллза, яку знають не багато. Бер Гріллз вірить в Бога. І якби ви знали його особисто, ви зрозуміли б, що він не соромиться про це говорити.

Але Бер не претендує на те, щоб бути ідеальним християнином. Він визнає, що саме його складне життя й привело його до Христа.

Едвард Міхаель "Ведмідь" народився 7 червня 1974 року у Донадейді, графство Даун, Північна Ірландія. Коли йому був тиждень, його єдина сестра, Лара Гріллз, дала йому це знамените прізвисько "Ведмідь", яке затрималося і по сьогоднішній день.

Народжений в родині консерваторів, сера Майкла Гріллз і його дружини, леді Сари Гріллз, дочки політика, Партіції Форд, можна з упевненістю с

казати, що у Гріллза молодшого було престижне дитинство.

Коли йому було чотири роки, сім'я переїхала в село Бембрідж на самій східній точці острова Уайт - і там почався шлях молодого ведмедя.

З раннього віку маленький любитель пригод навчився ходити під вітрилом зі своїм батьком, який був членом престижного Королівського яхт-клубу. Але допитливість Бера і його схильність до небезпеки приносили деякі складності у вихованні.

Гріллз зізнається: "Я погано поводився в школі частково від того, що мій батько багато працював і часто затримувався допізна. Моя мама, як його асистент, працювала разом з ним. Я пам'ятаю, як колись сильно вкусив хлопчика, прямо до крові й потім дивився, як вони дзвонили моєму батькові, кажучи, що вони не знають, що зі мною робити. Мій батько сказав, що знає і відразу ж приїхав до школи. Він поклав мене на стілець, навколо якого сиділи діти і бив, поки мій зад не став синьо-чорним".

Ведмідь став бойскаутом в восьмирічному віці, отримав чорний пояс по карате в одинадцять років, навчився стрибати з парашутом в підлітковому віці, і став наймолодшою ​​людиною, яка підкорила Еверест. Його молоді роки були дуже вражаючими, але його весь час тягнуло до віри в Ісуса.

"У мене була віра, коли я був дитиною. Я просто знав, що він існує і відчував себе так, ніби він був  мені другом"

Пригодницька натура Гріллза і його дике серце природно не пройшли повз його батьків, що призводило до нескінченних втеч з дому.

"Моїй матері постійно доводилося замикати мене у моїй комнаті, щоб я не наробив проблем. Потім вона переживала, що мені може бракувати кисню, і покликала тесляра, щоб він зробив діри у дверях. Я врахував це і розігнутою вішалкою, просунутою через цю дірку, відкрив двері і втік. Це був мій перший випадок, коли я застосовував те, що мав під рукою й зімпровізував. Це ті навички, які служать мені протягом багатьох років".

У середній школі Гріллз наткнувся на декількох "віруючих", тому на довгий час залишив свою віру.

"У християнській школі все виглядало більш релігійним, ніж я думав. Все зводилося до церкви і того, що люди говорили вам не курити за сараєм. Я подумав, що якщо це Бог, то може я все роблю не так. Таким чином я вгробив свою віру".

На фоні Гріллза, який дивом вижив після падіння в грязьову яму і якого вигнали з підготовчої школи за поцілунки з дочкою директора, усі інші підлітки виглядали святими.

Ведмідь згадує про свої минулі поступки: "Я вивчав всі заборонені місця шкіл і підвалів, і я знав, що я був швидшим і гнучкішим будь-якого з охоронців. Якось вночі, я спробував залізти на купол бібліотеки. Сер Рунольф Файнс, учень переді мною, зробив це за допомогою імпровізованої драбини. Я ж використовував громовідвід".

Але все змінилося в 16 років, коли Гріллз втратив свого хресного, який був для нього як батько. Роздавлений горем і не знаючи куди більше звертатися, Гріллз прийшов до Бога.

"Я пам'ятаю, що хотів помолитися, але не знав, як це зробити", - розповідає Гріллз CBN. Він заліз на дерево і відкрив своє серце Богу. "Чи Ти будеш мені другом, як це було, коли мені було п'ять чи шість, коли все здавалося таким справжнім?"- запитав він.

"Це було зовсім не складно. І насправді, все, чого бог хоче від тебе, це щоб ти просто відкрив двері, а все інше він зробить сам. Так часто ми приховуємо наше бажання любові й прийняття за безліччю складних теологічних питань, а насправді правда в тому, що ми просто ті, хто хоче мати стосунки з отцем".

З відновленої вірою, Гріллз пішов в армію після закінчення середньої школи і працював в спеціальному загоні повітряного обслуговування протягом трьох років. За цей час він встиг побувати інструктором з виживання, брав участь у знесенні будинків, стрибав з парашутом, займався рукопашним боєм, екстремальним водінням і травматичною медициною.

Під час скайдайвінгу в 1996 з ним трапився нещасний випадок під час стрибків з парашутом в Замбії. Його парашут розірвався, і Гріллз на частково відкритому парашуті впав на землю на спину, пошкодивши три хребці. З милості Божої він вижив.

За словами хірурга, Гріллз був "на волосок від паралічу", щоб ніколи більше не могти ходити. Він провів 12 місяців на реабілітації у військовому госпіталі.

У 24 роки він потрапив до Книги рекордів Гіннеса, як перший британець, який підкорив вершину Ама Даблам, яка вважалася неприступною.

Гріллз познайомився зі своєю дружиною під час тренування, і ця особлива жінка підкорила його любляче пригоди серце.

Ведмідь зустрів свою дружину, Шару, в дуже невідповідний час. Він нарешті оговтався від парашутної історії і проходив підготовку до сходження на вершину Евересту, яке було всього через кілька місяців після цього.

Гріллз тренувався для Евересту, і з кожним його кроком небезпека зростала. Всі дівчата хвилювалися і тривожилися, одна навіть розплакалась. Всі, крім однієї - прекрасна молода леді на ім'я Шара Каннінгс Найт вистояла і зберегла самовладання.

Це була справжня любов з першого погляду. І з цього моменту серця двох диких авантюристів були нерозлучні.

Як завжди в дуже нетрадиційній манері Гріллс зробив їй пропозицію під час дайвінгу.

Гріллз витягнув кільце з щоки, і не дивлячись на всю химерність ситуації, отримав ствердну відповідь.

Вони одружилися в 2000 році. Незабаром вони звернулися до сімейного психолога з питань їх відносин, хоча багато їх друзі думали, що вони занадто закостенілі для цього.

«Ми зрозуміли, що шлюб - це найважливіше з усього, що ми робимо, тому в першу чергу ми мали зробити все, щоб припинити його руйнувати. На весіллі ми запитали поради у пар, і дізнались багато корисного. Та найціннішою була порада пари, яка була  в шлюбі 50 років. Вона також була і найпростішою: "ніколи не переставайте триматися за руки." Це те, що ми з Шарою завжди намагалися робити, як в прямому, так і в переносному значенні".

Але через рік після їхнього весілля, в віці 66 років, помер батько Гріллса, а через кілька місяців Шара також втратила свого батька. Молода пара була просто спустошена.

"Втратити батька відразу після весілля було дуже непросто", - зізнається він в інтерв'ю The Telegraph. "Це було несподівано, як постріл. І відразу питання. Як ми будемо платити за електрику? Як ми тепер будемо дивитися за нашими матерями? Я опинився на самому дні. Мені здавалося, що все сталося дуже рано. Ми повинні були опиратися тільки один на одного, і саме це і стало початком нашого шлюбу".

Саме в цей нелегкий момент пара вирішила взяти участь в "Альфа-курсі" з основ християнства, який Бог суверенно використав для того, щоб зміцнити їхню віру.

Гріллз розповів CBN: "Це в дуже стриманій формі, без будь-якого тиску, допомогло нам вивчити деякі важливі питання. Набуття віри - було самою дикою поїздкою. А Ісус - найрадикальнішим хлопцем з усіх, кого мені доводилося зустрічати. Він завжди знаходився з повіями і грішниками, збирачами податків, і я знайшов в собі щось подібне, а не те, що мені пропонували рамки релігії".

Незважаючи на всі свої досягнення Гріллз вважає свою віру і свою сім'ю найголовнішою радістю. Він прагне шанувати свою дружину і щотижня планує побачення.

Він пояснює, що ці побачення - це не дорога фантазія, а скоріше якісно проведений час разом. "Близькість - ось у чому суть", - додає він.

У них є три сини, Джессі, Мармадьюк і Гекльберрі, який народиться на плавучому будинку на Темзі, який вони купили незадовго до весілля. Як сімейна людина, Гріллс каже, що віра - це основа їхнього шлюбу.

"Ми одружені майже 10 років, і віра - це те, що тримає нашу родину. Я дивлюся назад зараз і думаю, що нам було би дуже важко без віри"

Нещодавно Гріллс зізнався, що він вірить в те, що любов чоловіка до дружини повинна бути понад усе, навіть понад любов до дітей.

Гріллс пояснив: "Пари часто думають, що діти повинні бути на першому місці, але розумні дружини знають, що краща основа сім'ї - це їх стосунки. І тоді вони можуть краще любити дітей. Якщо ви думаєте, що на іншій стороні пагорба трава зеленіша - тоді пора почати свій власний полив".

Він брав участь в 11 успішних телешоу, є автором кількох книг, і досяг десятків особистих цілей, таких як підкорення Евересту, посада наймолодшого Головного Скаута з коли-небудь існуючих (у віці 34 років), боротьба з алігатором і світовий рекорд "Офіційна вечеря на найбільшій висоті", який пройшов на висоті в 7600 метрів на повітряній кулі.

Але незважаючи на всі досягнення, він залишається смиренною людиною, яка шанує свою дружину і вірить у свого Господа Ісуса Христа.

Бер Гріллз розповів Relevant Magazine: "Іноді нам важко повірити в те, що Бог дійсно хоче для нас найкращого, а не просто того, щоб віддати все і стати місіонером в Бурунді. І деякі люди просто бояться, вони думають, що Бог хоче, щоб вони були релігійними, але насправді Він просто любить нас. Він просто хоче, щоб ми були з Ним, і це шлях, щоб зрозуміти це. Одним з найбільших питань, яке я ставив Богу було: "Якщо Ти дійсно існуєш, чи можу я сховатися в Тобі? Це за Тобою болить моє серце? "Християнство - це не про релігію, це про віру, про стійкість, про прощення. Це про пошук радості й повернення додому ... Я ще не зустрічав нікого, хто не хотів би бути пробаченим або захищеним, або знайти мир і радість у своєму житті. Ми намагаємося замінити це чимось іншим зі світу, типу випивки або жінок, але це не заповнює пустоту".

"Мою віру тримають прості речі - Ісус незмінний і Він простив мене ... Я не хочу дожити залишок свого життя  ідеальним. Я хочу, щоб мене кидало з сторони в сторону, весь в шрамах, синцях і кричати: "Йюуху !!! Ось це поїздка!"

узаконити реконструкцію квартири www.advokat-bti.com.ua