Величезний інтерес до ватиканського павільйону на "EXPO 2015"
  • Нед, 16/08/2015 - 14:05

Кількість відвідувачів павільйону Святого Престолу на Всесвітній виставці "EXPO 2015" перевищила 600 тис. чоловік. Понад 100 тис. людей відвідали його за перші два тижні серпня - місяця відпусток в Італії. За інформацією прес служби Святого Престолу, в цей період гостями ватиканської експозиції щодня стають близько 10-11 тис. чоловік. По ній проводяться екскурсії на різних мовах, у тому числі по-китайськи, враховуючи велику кількість відвідувачів з цієї країни. Про це інформує сайт Раідо Ватикану.

На "EXPO 2015" було продано близько 2 тис. примірників енцикліки Папи Франциска "Laudato si '", присвяченої проблемам екології. Великим інтересом користується виставлена тут картина Пітера Пауля Рубенса "Встановлення Євхаристії". 28 липня вона замінила "Таємну Вечерю" Тінторетто, яка експонувалося тут раніше. Цікавими для відвідувачів є інтерактивний стіл, фотографії та відеоматеріали на тему створення.

Виставка "EXPO 2015" проходить в Мілані з 1 травня по 31 жовтня 2015 на тему: "Нагодувати планету. Енергія для життя ". Експозиція Святого Престолу розкриває чотири головні теми: екології, солідарності в економіці, виховання і хліба, як продукту, який робить очевидною присутність Бога у світі.