Величезну фігуру св. Шарбеля встановлять в Лівані
  • Втр, 22/08/2017 - 15:17

Величезна фігура святого Шарбеля - одного з найбільш шанованих Маронітської Католицької Церкви святих - буде встановлена в горах ліванської області Кесруан у вересні, повідомляє білоруський католицький сайт «Catholic.by»

20 серпня фігура була доставлена з Харет-Собр в селище Фарайя - регіон, де живуть переважно християни-мароніти. Під час транспортування статуї, висота якої становить 27 м, ширина - 7 м, а вага - 40 тонн, було перекрито рух на шосе, що веде в Фарайю.

Робота над скульптурою, автором якої є ліванець Наїф Альван, ще не зупинена -  пам'ятник поки що немає рук.

14 вересня, в свято Воздвиження Чесного Хреста Господнього, в Фараї пройде урочиста літургія і церемонія освячення статуї.

Святий Шарбель Маклуф народився в Лівані 8 травня 1828 у селянській родині. Вступивши в монастир, став священиком і протягом декількох десятиліть вів дуже суворе аскетичне життя відлюдника. Брати дуже поважали його як приклад досконалого ченця. Вже за життя Шарбеля Маклуфа вважали святим.

Він помер 24 грудня 1898 року в монастирі, де прожив усе життя. На місці його поховання відбулося дуже багато чудес, і туди стали приходити численні паломники з усього світу. Через заступництво святого Шарбеля Маклуфа багато людей отримали оздоровлення, однак не можна повністю довіряти тому, що про нього писали останнім часом деякі засоби масової інформації, створивши нездоровий ажіотаж навколо імені та зображень святого.