Велика Британія: закон про допомогу в здійсненні самогубства
  • Нед, 13/07/2014 - 11:12

Парламент Великобританії 18 липня проведе вирішальне обговорення стосовно легалізації закону, який дозволятиме надати допомогу людині в скоєнні самогубства. За нього мають проголосувати у Палаті лордів у другому читанні.

Спостерігачі вважають, що в парламенті не буде достатньо часу для голосування обома Палатами. У разі ж прийняття цього закону стане можливим отримання допомоги в здійсненні самогубства.

Церква різко критикує цей закон, аргументи проти нього були чітко представлені лордом Бренаном у праці «Самогубство та закон», а також у заяві єпископа «Розумне та абсурдне в допомозі самогубства».

Минулого місяця у пасторальному листі до дієцезії єпископ Шрусбері Марк Девіс попередив, що законопроект може ненавмисно привести до загибелі великої кількості уразливих верств населення.

Він додав, що неможливо передбачити нечувані наслідки цього закону й порівняв його з законом, прийнятим політиками в 1967 році, коли легалізували вбивство ненароджених дітей у обмежених і виняткових обставинах, не думаючи, що «позбавлення святості людського життя призведе до безглуздого знищення мільйонів ненароджених людей».

Союз католиків Великобританії, звертаючись по допомогу, закликає людей писати листи членам парламенту,  щоб ті не голосували за цей жахливий закон. Вони радять, писати листи від руки, згадуючи при цьому свій особистий та професійний досвіди. Також дієвими можуть бути приватні телефонні дзвінки. Усе це може збільшити шанси того, що закон не буде прийнятий.