Велика євангелізація Амазонії
  • Чтв, 31/10/2013 - 13:18

У місті Манаус – столиці північнобразильського штату Амазонії – триває з 28 до 31 жовтня зустріч на тему євангелізації в районі Амазонії. Це перший такий випадок в історії місцевої Церкви. Її організували з ініціативи Національної конференції єпископів Бразилії. У зустрічі також взяли участь Апостольський Нунцій в Бразилії, Архиєпископ Джованні д'Аніелло і представники Латиноамериканської ради єпископів (CELAM). Амазонія обіймає 5 млн. км. кв. (61 відсотків площі Бразилії), і тут живуть 24 мільйони осіб.

Відкриваючи зустріч, голова комісії єпископату у справах Амазонії кардинал Клаудіо Хуммес сказав, що це є історичною подією в контексті 400 років євангелізації та означає оновлення дороги Церкви в цьому регіоні Бразилії з часу ІІ Ватиканського Собору.

Упродовж чотириденної зустрічі її учасники: єпископи, координатори єпархіальних душпастирств, священики, монахи і миряни, що представляють  шість регіонів єпископату Бразилії, говорять про релігійні, соціальні, політичні, економічні та культурні особливості цього регіону. У цій реальності вони  намагаються побачити внесок Католицької Церкви у підтримку та захист життя мешканців Амазонії та багатства довкілля.

Оскільки учасники представляють більше половини території Бразилії, кардинал Хуммес запитав: «Як сьогодні відповідаємо на виклики Амазонії?» Він нагадав слова Папи Франциска, що цей регіон є вирішальним випробуванням для майбутнього Церкви. «Як Церква, ми повинні вміти слухати і розв'язувати проблеми. Треба ризикувати і йти вперед, якщо не будемо ризикувати, то заблукаємо», – наголосив колишный префект Конгрегації у справах духовенства.

За матеріалами: wiara.pl