Велика П’ятниця 2013 з Папою Франциском
  • Птн, 29/03/2013 - 14:41

Сьогодні, 29 березня 2013 р, за григоріянським календарем, святкуємо Велику П'ятницю. У Католицькій Церкві латинського обряду цього дня відправляються «Страждання Христові». Це богослужіння зосереджене на адорації, поклонінню Святому Хрестові та роздумуванні над стражданнями Господа нашого Ісуса Христа. О 17:00 римського часу Святіший Отець Франциск очолить цю відправу у ватиканській базиліці святого апостола Петра.

Особливою нагодою, щоб роздумувати над Христовими стражданнями і смертю є Хресна дорога. О 21:15 римського часу розпочнеться традиційна «Хресна дорога», яка проходить ярусами Колізею, яку очолить сам Папа Франциск. Після Апостольських відвідин Ливану Папою Бенедиктом ХVІ, текст Хресної дороги приготувала ливанська молодь під проводом маронітського Патріарха Блаженнішого Бешари Бутроса Раї.

Відправа «Хресної дороги» з Папою буде транслюватись теремережею «Мундовізії». Як і минулими роками, телеглядачі України матимуть можливість брати участь у цій відправі, яку від 22:15 до 24:00 київського часу транслюватимуть телеканали «Перший національний», «5 канал», та телебачення Віковічного Слова EWTN у співпраці з Католицьким Медіа-Центром.

Джерело: Радіо Ватикан