Велика Субота: молитва перед Туринською Плащаницею через відео
  • Нед, 05/04/2020 - 16:10

Про ініціативу оголосив місцевий архиєпископ Чезаре Носілья, який очолюватиме це богослуження.

«Дорогі друзі, розсіяні по всьому світі, чекаю на вас в суботу, щоби через споглядання Плащаниці піднести до Бога одноголосну молитву разом з Його Сином Ісусом, нашим Братом і Спасителем. Саме так, Плащаниця завжди повторює в нашому серці: любов є сильнішою», – наголосив Архиєпископ Турину Преосвященний Цезаре Носілья, повідомляючи про те, що у Велику Суботу, 11 квітня 2020 р., о 17:00 місцевого часу, він очолить спеціальну молитву в каплиці катедрального собору, в якій зберігається Туринська Плащаниця. Богослуження транслюватиметься через телебачення та соціальні мережі.

Ієрарх зазначив, що ініціатива є відповіддю на тисячі прохань, які надійшли до нього від вірних, отримати можливість помолитися перед реліквією, «випрошуючи від умерлого і воскреслого Христа, Якого священне полотно представляє нам у справжній і конкретний спосіб, благодать перемоги над злом так, як Він це вчинив, уповаючи на доброту та милосердя Бога».

«Завдяки телебаченню та соціальним мережам, – сказав архиєпископ Носілья, – цей молитовний момент зробить образ Святої Плащаниці, яка нагадує нам про страсті і смерть Господа, але також відкриває наше серце на віру у воскресіння, доступним для всіх по всьому світі».