“Великим скарбом нашої Церкви є молодь”, - архиєпископ УГКЦ Василій Семенюк
  • Суб, 30/03/2013 - 19:43

Про це первоієрах Тернопільсько-Зборівський сказав 28 березня на засіданні священиків відповідальних за працю з молоддю в деканатах архиєпархії. Архиєрей поручив присутнім організацію й опіку над молодіжними рухами і спільнотами, а також регулярно цікавитися станом душпастирської праці з молоддю при кожній парафії.

“Українську молодь сьогодні частіше можна знайти в розважальних закладах, інтернеті, у злому товаристві, де вони найбільш беззахисні перед модерними спокусами та можуть втратити віру в Бога, - зазначив владика Василій, звертаючись до священиків. - Ви ж, як послідовники Христа, повинні шукати молодих людей там, де вони перебувають, та навчити їх віри та християнських цінностей”.

Архиєпикоп наголосив, що “кожен душпастир повинен пильнувати, аби молодь була при храмі та цікаво організовувати її дозвілля у поєднанні із навчанням віри”. Окремо додав, що багато молодіжних спільнот сьогодні не мають осередків для проведення зустрічей, уроків катехизму, перегляду відео тощо, тому поручив душпастирям подбати, щоб, по можливості, при кожній парафії були відповідні приміщення.

Голова комісії у справах молоді о. Орест Павліський привітав священиків із новоутворених Микулинецького, Великоберезовицького та Великоглубочанського деканатів, які нещодавно прийняли уряд відповідального за працю з молоддю. Відтак присутні обговорили план молодіжних заходів на поточний рік. Зокрема узгодили розпорядок проведення деканальних Днів молоді, які візитуватимуть представники комісії.

Голова комісії запросив усіх взяти участь у Хресній ході вулицями Тернополя, яка цього року відбудеться 14 квітня, о 17.00, та заздалегідь готуватися до “Веселих канікулів з Богом”, які повинні відбутися на кожній парафії. Отець Орест Павліський пригадав кожному про молитву молоді за молодь у останній четвер місяця, розповів про духовний міжконфесійний фестиваль “Я є там, де є благословення” та молодіжну прощу до Зарваниці, яка відбудеться у липні цього року.

Джерело:  http://www.tze.org.ua