Великий марш за життя у Лімі: аборт не є поступом
  • Чтв, 26/03/2015 - 12:16

Понад півмільйона перуанців взяли участь минулої неділі в одному з найбільших в Латинській Америці марші за життя. Йдучи головними вулицями столиці країни Ліми, натовп демонстрантів скандував: «Життю – так, абортам – ні!» Темою маршу, який щорічно організовують у рамках святкування Дня Ненароджених Дітей була: «Всі маємо в собі дитину». Учасники мали на собі вбрання з написом «Я люблю життя».

У демонстрації взяли участь багато духовних осіб. Виступаючи на засіданні, голова Комісії у справах сім’ї, підкреслив, що аборт не є ознакою прогресу і сучасності. Він також закликав перуанських державних і політичних діячів захищати життя від зачаття до природної смерті.

До учасників звернувся кардинал Хуан Луїс Кіпріані. Предстоятель Перу зачитав спеціальний лист Папи Римського, який Святіший Отець надіслав з цієї нагоди. Святіший Отець надіслав теплі вітання для учасників Маршу життя, і тим, хто об'єднується з ними в молитві, зобов’язуючись захищати і просувати основні блага людського життя з моменту зачаття до її природного кінця. «Я прошу, щоб Ви давали цінне свідчення і завжди голосили про священний характер кожної людини, створеної Богом на Його образ і відкупленої Христом на хресті», – написав Франциск.

Зі свого боку, єпископ Ліми, який є ініціатором маршу, запросив взяти участь представників інших релігійних груп, оскільки, за його словами, життя від зачаття до природної смерті треба захищати як величезну платформу, що гарантує стабільність людства. Він також підкреслив, що ніякі причини, навіть зґвалтування жінки не можуть бути мотивами, щоб перервати життя дитини. «До злочину зґвалтування не можемо докладати ще й вбивства. Світ, у якому так багато всього відбувається сьогодні, має стати покірнішим, – сказав кардинал Кіпріані. – Так багато грошей йде на аборти, але так мало на місця догляду та опіки».