Великобританія: чи абортери будуть зобов'язані говорити клієнткам про страждання дітей?
  • Чтв, 07/05/2020 - 12:46

У Великобританії розпочинається юридична баталія, що може призвести до того, що британські абортивні центри будуть змушені розповідати жінкам частину правди про так звані процедури. Ана-Марія Тудор, яка доручила вбивство своєї дитини на 23 тижні вагітності клініці BPAS  (British Pregnancy Advisory Service) у Річмонді, подала до суду на керівництво клініки. На її думку, її не попередили, що ненароджена дитина на цьому етапі розвитку може відчувати біль. Про це повідомляє британське видання „Daily Mail”.

На думку юристів 32-річної Тудор, яка сьогодні шкодує про своє рішення, дуже ймовірно, що ненароджені діти можуть відчувати біль вже після 18 тижнів життя. Представники жінки хочуть довести це на судовому процесі і змусити клініки інформувати клієнток, що плід відчуває біль під час так званого переривання вагітності.
В офіційних інструкціях, що діють у клініках BPAS – організації, що займається фінансуванням аборту за рахунок коштів соціального страхування, немає ні слова про можливість плоду відчувати біль. Це випливає з припущення, що він не здатний відчувати фізичні страждання до 24 тижня вагітності.

Тудор  із Ньюкасла визнала, що раніше не знала, що дитина на 23 тижні життя може відчувати біль. Її про це повідомили вже після аборту. “Це призвело до  того, що я почувалася жахливо і тепер дуже шкодую про своє рішення”, – сказала жінка.

Лікарі та вчені-анестезіологи з Бірмінгема наголошують, що чим пізніше приймається рішення про переривання вагітності, тим більшою є ймовірність того, що дитина, яку вбивають, відчуватиме біль. На підставі проведених досліджень вони відзначили збільшення гормону стресу у плоду між 17 та 35 тижнем, що спостерігалося під час забору крові. У дослідженнях брали участь як матері, так і їхнє потомство, проте зазначають, що реакція ненародженої дитини була незалежною від реакції жінки.