Великобританія: кардинал Ніколс і примас Уелбі разом на Facebook
  • Пон, 30/05/2016 - 10:42

Екуменічний діалог проходить також в соціальних мережах. Ця ідея стала натхненням для нової онлайнової ініціативи з боку архиєпископа Кентерберійського і примаса Англіканської Церкви Джастіна Уелбі і католицького архиєпископа Вестмінстера кардинала Вінсента Ніколса, президента Єпископської конференції Англії і Уельсу.

28 травня два англійських прелата взяли участь в сесії питань і відповідей (Q & A) в режимі реального часу на своїх сторінках в Facebook, і головною темою стало сповіщення Євангелія Ісуса Христа. Користувачі цієї соціальної мережі взяли участь в обговоренні, відправляючи питання предстоятелям Церков з таких тем, як молитва, християнська єдність і свідоцтво Доброї Новини про Христа. Деякі питання були підготовлені заздалегідь: як миряни можуть просувати християнську єдність? Чи повернеться Англіканська Церква до спілкування з Римським Престолом? Що роблять обидві Церкви для гідного виховання віри молоді?

Нова ініціатива «говорить про рівень нашої співпраці і партнерство», підкреслив кардинал Ніколс, і вона є лише одним з багатьох починів, що просуваються в останні роки двома Церквами з метою спільного свідчення Євангеліє.

Діалог між двома Церквами активно розвивається після Другого Ватиканського собору, також завдяки внеску Англікансько-католицької міжнародної комісії (ARCIC): йде робота з подолання розбіжностей, залишених розколом шістнадцятого століття. У той же час католики і англікани Великобританії протягом багатьох років працюють пліч-о-пліч в своїх парафіях і на робочих місцях, борючись з бідністю та соціальною ізоляцією, в ім'я міцного миру, захищаючи навколишнє середовище і права мігрантів та біженців.