Великобританія не блокуватиме відновлення традиційної сім’ї на Бермудах
  • Суб, 17/02/2018 - 13:12

Прем’єр-міністр Великобританії Тереза Мей зазначила, що уряд Великобританії не блокуватиме новий закон, який укине одностатеві цивільні шлюби на Бермудських Островах. Ця британська заморська територія в північно-західній частині Атлантичного океану, що повністю займає архіпелаг Бермудські острови, стане першою в світі, що відкине одностатеві шлюби.

На Бермудських Островах перевизначення подружжя відбулось після постанови суду в травні минулого року. Однак новий закон, котрий лише дозволяє одностатеві союзи для формування «домашнього партнерства», був погоджений 14 лютого, і таким чином відміняє попереднє рішення суду.

Уряд Великобританії має право блокувати зміни законодавства на Бермудах, однак прем’єрка Тереза Мей зазначила, що хоча вона «дуже розчарована» такою зміною, проте відносини Великобританії із її заморськими територіями базуються на «повазі», інформує Catholic Herald.

Міністр внутрішніх справ Бермудських Островів Уолтон Браун зазначив, що багато мешканців Бермуд є проти одностатевих шлюбів. «Зміна законодавства має на меті встановити справедливий баланс між двома непримиренними групами, встановлюючи знову подружжя як союз між чоловіком і жінкою», - додав він.