Великобританія: релігійні лідери звернулися до членів "великої вісімки"
  • Пон, 08/04/2013 - 13:14

Архиєпископ Вінсент Ніколс, голова Конференції єпископів Англії та Уельсу, приєднався до загального послання релігійних лідерів Великобританії керівникам країн "великої вісімки" з приводу засідання останніх, яке відбудеться в Північній Ірландії у червні 2013 р. У ньому представники релігійних спільнот закликали найбільш індустріально розвинені країни світу пожертвувати 0,7% Національного бюджету на допомогу народам, які страждають від бідності.

Послання опублікували 5 квітня на сторінках відомого англійського видання "Financial Times". Цю дату обрали невипадково – саме з цього дня починається відлік 1000 днів до закінчення строку виконання "Цілей розвитку тисячоліття" – восьми амбітних завдань, які поставили в 2000 р. світові лідери. Вони стосуються скорочення в два рази масштабу бідності й голоду, протистояння кліматичним змінам, боротьби з хворобами, вирішення проблем,  пов'язаних з відсутністю чистої води та санітарії, розширення можливостей у сфері освіти. Усі країни-учасниці ООН домовилися досягти їх до 2015 р.

У посланні релігійних лідерів Великобританії відзначається, що впродовж 13 років досягли добрих результатів: наприклад, кількість осіб, що живуть у крайній бідності у світі зменшилася в два рази, а кількість дітей, які помирають щодня, зменшилася на 14 тис. порівняно з 1990р. Проте виклики залишаються. "Кожен восьмий житель планети лягає ввечері спати голодним і близько 2 млн. осіб вмирають від голоду щороку", – наголошується в посланні.

Відповідно до авторів листа, досягнення "Цілей розвитку тисячоліття" є можливим завданням, якщо "уряди продовжать поважати моральні та політичні зобов'язання,  прийняті десять років тому". Відзначається, що "фінансова та економічна криза, яка вдарила по багатьох країнах, не може бути причиною для вагань або відмови від них".

За матеріалами http://be.radiovaticana.va