Великобританія: зростає кількість дорослих, що готуються до Таїнства хрещення
  • Чтв, 14/03/2019 - 18:31

У Великобританії систематично зростає кількість дорослих осіб, котрі готуються до прийняття Таїнства хрещення. Вони беруть участь у спеціальній формації катехуменів, що відбувається у всіх єпархіях країни. Лише в катедрі Вестмінстера цього року Таїнство хрещення прийме 200 дорослих.

Після євангелізації та фундаментального катехуменату, який є найдовшим етапом шляху формації, кандидати до хрещення вступають в етап т.зв. вибрання. Церемонія, пов’язана з ним, традиційно відбувається на початку Великого Посту, який є останнім етапом перед прийняттям Таїнства втаємничення, що відбувається під час Пасхальної Віґілії.

У катедрі Вестмінстера в церемонії вибрання взяло участь понад 400 осіб. 200 з них є катехуменами, тобто особами, котрі не були раніше охрещеними. 219 кандидатів були охрещені в інших церквах, а зараз прагнуть приєднатись до повного сопричастя з Католицькою Церквою. Це богослужіння очолив кардинал Вінсент Нікольс, котрий наголосив, що такі урочистості демонструють, що Бог чинить багато добра в британському суспільстві, покликаючи нових учнів Христа, інформує Vatican News.