Великоднє диво. Лікарі відключили хлопчика від апарату, а він “воскрес”
  • Птн, 24/04/2020 - 17:03

“Я не дуже релігійна, але як інакше дивитися на те, що ми пережили, якщо не великоднє диво?” – каже мама хлопчика.

У 2016 році йому не давали ні найменшого шансу і хотіли відключитися від апарату життєзабезпечення. Сьогодні Ділан здоровий і мама називає його «великоднім дивом».

Він не мав шансів вижити

За словами лікарів, Ділан Аскін не мав шансів вижити. На дворічного хлопчика напав дуже рідкісний і агресивний рак. Діагноз ― клітинний гістіоцитоз Лангерганса. Рак пожирав легені. Пухлина розросталася з блискавичною швидкістю, що призвело до повної дихальної недостатності дитини.

Він не міг самостійно дихати. Організм хлопчика не реагував на жодну із методів терапії. Після обстеження в лікарні Квінс в Ноттінгемі, де лікувався Ділан, було встановлено, що на 80 відсотків його легені вражені раком. Також дитина захворіла на бактеріальну пневмонію, яка викликає подальші ускладнення з дуже високою температурою.

Відключіть від апарату

Лікарі констатували, що терапія не покращить здоров’я, і вирішили відключити дитину від життєзабезпечення. Врешті батьки погодилися. 36-річний Майк та 29-річна Керрі зізналися, що більше не можуть дивитися на страждання сина. Однак вони вирішили попрощатися з ним красиво.

25 березня 2016 року відбулося хрещення Ділана. Тоді про це ніхто не думав, але була Страсна п’ятниця.

Неділя справжнього воскресіння

Було встановлено дату відключення Ділана від медичного обладнання, яке допомагало йому дихати. Батьки стояли біля його ліжка, тримаючи сина за руки. Медсестра повільно почала вводити знеболювальні препарати. Лікар подивився на монітор, що показував роботу серця та рівень дихання. На його обличчі з’явилося здивуванння, коли він несподівано побачив зовсім інші показники.

Ділан почав прокидатися, серце працювало нормально і дихання повернулося до норми… Процедуру призупинили. Усі були шоковані. Мати плакала. Була неділя Воскресіння Христового.

Впродовж кількох днів стан хлопчика покращився і 16 травня його виписали з лікарні та повернули додому. У наступні місяці він пройшов хіміотерапію. У 2018 році британські лікарі авторитетно заявили, що він повністю здоровий.