Великоднє послання Владики Петра Стасюка
  • Пон, 10/04/2017 - 10:18

Наше богослов’я – це богослов’я, яка зосереджується на воскресіння Ісуса. За словами святого Іоанна Дамаскіна:

“Ми повинні воскреснути знову, наші душі повинні ще раз з’єднатися з нашими тілами, тепер стати нетлінними і непідкупними, і ми будемо стояти поруч з жахливим судилищем Христа: і диявол і його демони і люди його, тобто антихристи, безбожні та грішні, будуть віддані вічному вогню: але такому вогню, який буде знати лише Бог.

Але ті, хто робив добро, будуть сяяти, як сонце, з ангелами в життя вічне, з Господом нашим Ісусом Христом, бачачи Його і, перебуваючи в Його очах, що випромінює невпинну радість від Нього, прославляючи Його з Отцем і Святим Духом назавжди “.

Сестри  Василіянки відзначають свій 50-річний ювілей служіння вірним єпархії в цьому році. Бог закликає людей, щоб служити Йому. Питання полягає в тому чи ми чуємо Бога, коли він кличе нас. Я дякую різним людям, які відгукнулися на заклик Бога.

Священики, диякони і сестри  присвятили своє життя, щоб служити Богу і Його народу. Будемо молитися, щоб ті, у кого є покликання від Бога служити,  мали мужність, щоб відповісти на це покликання. Саме тому ми зорганізували  3-денний семінар, який відбудеться в травні, на чолі з протоієреєм Михайлом Mейсон, це допоможе нам усвідомити розуміння того, як Бог використовує наші молоді люди, щоб говорити нам про сучасний світ і нашу спільноту.

Нам потрібно зрозуміти, що ми як спільнота,  не статичне спільнота, а спільнота динамічних віруючих, яка  шукає Бога.

Разом з  всією нашою церквою в Австралії, ми повинні: мати достовірну і особисту участь церковних лідерів в проблемах і успіхах в молодих людей. Ми не можемо припускати, що життя молодої людини сьогодні є таким ж, як життя молодої людини 30 років тому.

Визнаючи, що Святий Дух діє в житті молодих людей, молоді люди діють завдяки Святого Духа в житті Церкви;

Ми, як церква, повинні знову підтвердити, що Дух Святий говорить з молодими людьми. Ми бачимо, що часто молодь буває дуже надхненною в питаннях соціальної справедливості. Відстоювати гідність молодих людей, забезпечуючи безпечне довкілля від фізичної, емоційної і духовної шкоди важливо для всіх нас.

Тут справді йдеться про усвідомлення кордонів. Що ми можемо робити, а що ні. Нам потрібно зрозуміти, що ми як спільнота,  не статичне спільнота, а спільнота динамічних віруючих, яка  шукає Бога. Це важливо для всіх.

Ми бачимо, що характер наших парафій змінюється. Ми набагато більше австралійська церква, аніж церква імігрантів. Усі ми, молоді і старші, повинні усвідомлювати, що Бог кожночасно працює в нашому житті. Нехай Воскреслий Господь тримати нас в Його опіці.

+Петро Стасюк C.Ss.R. AM

Єпарх Українців Католиків

в Австралії, Новій Зеландії та Океанії