Великодня місія отців-капеланів Кам’янець-Подільської Єпархії
  • Чтв, 20/04/2017 - 08:41

З благословення Митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія Семенюка, адміністратора Кам’янець-Подільської Єпархії капелани цієї єпархії о. Віталій Футорський, о. Павло Хведорук, о. Василь Боднар, о. Ігор Куриба та о.м. Іван Данкевич напередодні Великодня вирушили в зону АТО на Маріупольський напрямок.

Метою поїздки було розділити радість Христового Воскресіння та Великоднього кошика.

Прибули до Маріуполя, де військова служба ВПС організувала поїздки отців – капеланів по комендатурах і на різні військові частини. Одна група (о. Віталій та о. Павло) відвідала і освятила паски в с. Широкіно, с. Лебедине і м. Маріуполь. Також побували на передовій у наших військових.

Друга група (о. Ігор та о.м. Іван)  відвідали м. Волноваха, с. Новоолексіївка і с. Оріхове. о. Василь Боднар побував у с. Курахово та с. Андріївка.

Найперше хотіли б подякувати усім отціям Хмельницького деканату та їхнім парафіянам за активну участь у допомозі нашим бійцям відсвяткувати Пасху і відчути радість Христового Воскресіння.

Поїздка отців – капеланів розпочалась з Квітної Неділі і тривала 4 дні. З собою священники мали близько 600 пасок. 80 відер вареників, 30 кг заморожених вареників, 170 палиць ковбаси, крупи, освячені яйця, 20 великих хлібів, солодощі, закрутки, одяг, генератор.

Також особлива подяка п. Сергію Грицині та п. Петру Ганусяку за наданий транспорт для цієї поїздки, де вмістилися усі необхідні речі та великодні подарунки.