Великопосні реколекції для Папи та Римської Курії проведе португальський священик
  • Пон, 29/01/2018 - 09:55

О. Жозе Толентіно де Мендонса, 53-річний португальський священик, віце-ректор та викладач Лісабонського католицького університету, консультант Папської Ради в справах культури, теолог і поет, дуже відомий у своїй країні, проведе Великопосні реколекції для Папи та Римської Курії, що триватимуть від 18 до 23 лютого 2018 року. 2014 року він був офіційним представником Португалії на Всесвітньому дні поезії.

«Похвала спразі» – такою буде тема духовних вправ Святішого Отця,  які, як і попередніми роками, пройдуть будуть проведені не у Ватикані, а в реколекційному центрі Отців Паулінів «Дім Божественного Учителя», що в містечку Аріччя, розташованому 30 кілометрів від Риму, що від 2014 року приймає Папу та його найближчих співробітників.

Програма духовних вправ передбачає щоденну Святу Месу, проповідування духовних роздумів, медитацію, адорацію, відправу вечірні та інших молитов з бревіарія.

Під час духовних вправ не відбуватиметься жодних прилюдних заході за участю Святішого Отця.

Традицію спільних реколекцій Папи та Римської Курії у 1925 році впровадив Папа Пій ХІ протягом першого тижня Адвенту – періоду приготування до Різдва. 1964 року Папа Павло VI переніс проведення цих реколекцій на великопосний час. 2014 року Папа Франциск переніс реколекції з Риму до Аріччі.