Венесуельські політики відреагували на заяву Папи
  • Втр, 23/04/2013 - 23:19

Новообраний Президент Венесуели Ніколас Мадуро і лідер опозиції Енріке Капрілес відреагували на слова Папи Франциска, сказані ним 21 квітня після молитви "Regina Caeli". Святіший Отець повідомив про свою занепокоєність політичною кризою у Венесуелі.

У минулу неділю Понтифік закликав венесуельський народ, і особливо політиків, "твердо відмовитися від будь-якого насильства" і встановити діалог, заснований на правді й взаємній повазі. Реакція провідних венесуельських політиків не змусила довго чекати. Майже відразу Ніколас Мадуро прокоментував слова Святішого Отця на своїй сторінці в "Твіттері". Він зазначив, що "згоден з  Папою Франциском" і "стурбований нетерпимістю, ненавистю і насильством", що призвели до смерті й страждання людей. "Разом з  Папою будемо просити Христа Спасителя і св. Франциска Ассизького, щоб їх благословення захистили народ  і настав мир", – написав венесуельський політик.

Також лідер опозиції Енріко Капрілес висловив подяку Святішому Отцеві через свій профіль у "Твіттері". "Мільйон раз  дякую Папі Франциску за його пам'ять про нашу Венесуелу і про необхідність пошуку рішень, заснованих на істині", – написав політик.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va