Верховна Рада прийняла у першому читанні закон, вилучивши звідти поняття «гендер» і «сексуальна орієнтація»
  • Чтв, 17/11/2016 - 15:00

Сьогодні Верховна Рада України прийняла у першому читанні закон про запобігання та протидію домашньому насильству, який був запропонований Міністерством соціальної політики України. За цей закон у першому читані проголосувало 238 народних депутатів.

Підчас розгляду законопроекту обурення народних депутатів викликала присутність у цьому законопроекті понять гендер та сексуальна орієнтація.

«Я кажу під стенограму, що з цього закону буде викинуте поняття гендеру як таке. Буде відрегульоване поняття сексуальної орієнтації виходячи із християнських цінностей. Прошу вас, даю вам слово», - заявила нардеп від БПП Ірина Луценко.

Нардеп від Радикальної партії Ігор Мосійчук заявив, що в законі закладені речі «неприйнятні для нашого суспільства і для української Церкви».

«Навіщо нам вводити гендер? Ми не можемо з нашою статтю розібратися?», - запитав нардеп від «Батьківщини» Іван Крулько. Він також підтримав вилучення гендеру і сексорієнтації з законопроекту.

Між депутатами та представником Міністерства був досягнений компроміс. У підсумку заступник міністра соцполітики Наталія Федорович, яка представляла проект закону в Раді, пішла назустріч вимогам депутатів та заявила, що вищезазначені терміни будуть виключені з прийнятого за основу тексту.

Проте компромісом виявились не всі депутати задоволені. Віце-спікер парламенту від ББП Ірина Герщенко на своєму відкритому профілі у Фейзбуці назвала прийнятий закон підігруванням мракобісним настроям.