Верховний муфтій Сирії хоче брати участь в молитві за мир, яка відбудеться 7 вересня у Ватикані
  • Втр, 03/09/2013 - 20:35

Верховний муфтій Сирії Ахмад Бадреддін Хасун хотів би бути присутнім на молитві за мир у його країні, яка відбудеться на римській площі Св. Петра 7 вересня.
Лідер сирійських сунітів також заявив, що він глибоко зворушений закликом Папи Франциска молитися за мир у Сирії і на всьому Близькому Сході.

За інформацією ватиканського агентства Fides, муфтій Хасун повідомив про своє бажання побувати у Ватикані 7 вересня апостольському нунцію в Дамаску, Архиєпископу Маріо Дзенарі. Чи можливий такий візит в контексті нинішньої ситуації навколо Сирії, стане ясно найближчим часом. Якщо його поїздка в Рим все ж таки не відбудеться, верховний муфтій закликав сирійських одновірців приєднатися до спільної молитви за мир, залишаючись у своїй країні. Ахмад Бадреддін Хасун оголосив, що в той же самий час − ввечері 7 вересня − коли на площі св. Петра у Римі Папа Франциск очолить молитовне чування за мир у Сирії, молитви про мир пройдуть і в сирійських мечетях.

За словами муфтія, сирійські мусульмани сприймають Папу Франциска «як істинного духовного лідера, вільного від політичних, особистих чи колективних інтересів, як лідера, що виступає за достовірне благо сирійського народу».

За повідомленнями агентства Fides, свій намір взяти участь у молитві за мир вже висловили ряд мусульманських груп, друзи, ісмаїліти та інші представники релігійних громад Сирії.

За матеріалами blagovest-info.ru