Верховний суд Австралії відклав рішення у справі кардинала Пелла
  • Птн, 13/03/2020 - 14:55

Верховний суд Австралії розглядає справу кардинала Джорджа Пелл, засудженого до 6 років в’язниці за сексуальне насильство над двома хористами в 1996 році. Вчора та позавчора судді заслухали аргументи перших захисників кардинала Пелла, тодішнього прокурора Вікторії, який виправдовував рішення двох судових інстанцій. Члени Верховного Суду відклали ухвалу і попросили обидві сторони надати письмові пояснення з питань, порушених під час слухання.
Адвокати кардинала Пелла посилалися на думку одного з трьох суддів Апеляційного суду Вікторії, який висловився за визнання апеляції. Обвинувачення ґрунтувалося виключно на показаннях однієї особи, передбачуваної жертви, яку оспорювали 20 свідків захисту. Більше того, друга передбачувана жертва зізналася перед смертю, що вона ніколи не зазнавала знущань. Злочин мав відбутися в соборній закристії після недільної Месси, коли в ній було багато людей.

Під час допиту державного прокурора Вікторії судді запитували, чому свідчення свідків захисту не враховуються, зокрема показання церемоніала, який засвідчив, що після недільної меси кардинал не ходив у ризницю, а стояв перед собором, даючи йому незаперечне алібі. Судді також хотіли знати, чому в обвинуваченнях кардинала не враховують обставин, які ускладнюють, якщо не унеможливлюють злочин.

Кардинал Пелл перебуває у в’язниці більше року. За інформацією агентства CNA, його адвокати проінформували про хід судового розгляду і були обережно оптимістичними. Пелл запевнив, що він довіряє Божому Провидінню і перебуває у в’язниці в дусі чернечих реколекцій.