Верховний суд Британії розгляне справу кондитерів-християн
  • Птн, 12/05/2017 - 13:27

Верховний суд Великобританії погодився розглянути справу кондитерів-християн, яких звинуватили в дискримінації геїв через відмову спекти торт з написом на підтримку гей-шлюбів, повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com з посиланням на Christian Post.

Християни з Північної Ірландії Деніел і Емі МакАртур в 2014 році відмовилися спекти торт з написом про підтримку гей-шлюбів на замовлення ЛГБТ-активіста Гарета Лі, заявивши, що це суперечить їхнім релігійним переконанням.
Лі поскаржився в Комісію з питань рівності в Північній Ірландії, і в травні 2015 року суд постановив, що кондитери винні в дискримінації гей-активіста через його сексуальну орієнтацію. Християни повинні були сплатити юридичні послуги на суму 200 000 £ (285 000 $) і ще 500 £ (657 $) пішло в оплату збитку гей-активісту Гарету Лі.

Апеляційний суд в Белфасті в грудні 2016 року залишив в силі рішення першого суду. Лорд-головний суддя Деклан Морган стверджував, що той факт, що кондитер робить торт із зображенням відьом на Хеллоуїн,  не свідчить про підтримку.

У свою чергу Макартур стверджують, що вони не гомофоби, але їх християнські переконання впливають на кожну частину їхнього життя, включаючи управління бізнесом і рішення, що приймаються в бізнесі. Вони вирішили не здаватися після рішення апеляційного суду і звернулися до Верховного суду Великобританії.

Представник Християнського інституту, який надає юридичну допомогу родині МакАртурів, пояснив, що Верховний суд країни не розглядає кожну справу, яка доводиться до його відома. І те, що справу МакАртурів вибрано для розгляду у Верховному суді, вже є "дуже важливою подією". Перше слухання відбудеться в жовтні 2017 року.

Незважаючи на судові розгляди і яскраво виражену християнську позицію, МакАртурам не тільки вдалося зберегти свій сімейний бізнес, а й домогтися збільшення прибутку.