Верховний суд США постановив, що християни не зобов'язані оплачувати аборти своїм працівникам
  • Втр, 01/07/2014 - 11:31

Верховний суд Сполучених Штатів зобов’язав адміністрацію Барака Обами поважати совість тих підприємців, які не хочуть оплачувати своїм співробітникам аборти і контрацепцію. Ці «медичні послуги» входили в пакет обов'язкового медичного страхування, який Білий дім представив в рамках суперечливої реформи охорони здоров'я.

До цього часу відмовитись від нього могли лише установи, що займаються виключно культовою діяльністю. Сім'я Ґрінів, яка має мережу 600 магазинів типу «зроби сам», звернулася до Верховного суду, вимагаючи гарантованої конституцією поваги совісті. Ґріни належать до євангельських християн, і не погоджуються з вбивством ненароджених дітей, включаючи використання абортивних засобів. Верховний суд розглянув аргументи християнської родини. Однак, зауважив, що право покликатися на сумління можна використовувати лише у фірмах, які належать до невеликої групи власників, спільних у своїх поглядах.

Рішення Верховного суду вважають серйозним ударом для Барака Обами, який своєю діяльністю стримить до обмеження релігійної свободи в Сполучених Штатах.