Верона – місто, що захищає життя ненароджених
  • Нед, 04/08/2019 - 15:02

Італійське місто Верона відоме широкому загалу як місто, в якому проживали улюблені багатьма герої твору Вільяма Шекспіра – Ромео і Джульєтта. Однак, тепер місто додає нового виміру своїй ідентичності, проголосивши себе італійським «пролайф містом», що виражає любов і турботу про жінок, котрі стикнулись із незапланованою вагітністю, а також їхнім дітям.

Ще 4 жовтня 2018 року міська рада Верони проголосувала за те, щоб визнати місто таким, що захищає життя, що включає виділення громадських коштів пролайф-групам, а також заохочувати жінок не абортувати незапланованих дітей, а радше віддавати їх на усиновлення. Варто зазначити, що в Італії аборт є легальним впродовж перших 90 днів вагітності.

«Деколи жінці потрібна всього лиш невелика фінансова підтримка чи перспектива роботи для того, щоб вона в спокої прийняла дитину», - зазначив член міської ради Альберто Зельґер, котрий став ініціатором руху «Motion 434» з нагоди 40-ої річниці легалізації абортів у Італії. Місто проводить щомісячні виплати жінкам, котрі у складній ситуації вирішують зберегти дитину.

Ця ініціатива «Motion 434» працює у Вероні і має на меті уникати абортів та поширювати материнство. Мер міста та кілька депутатів ініціювали запровадити обов’язковий обряд поховання абортованих дітей, однак наразі до голосування у цій справі ще не дійшло.

Як інформує Live Action, в Італії – найнижчий показник абортів серед країн Європейського Союзу, а кількість абортів спадає. 70% лікарів відмовляються проводити аборти. Італійський міністр у справах сім’ї (до речі, він є колишнім віце-мером Верони) Лоренцо Фонтана є рішучим захисником життя і сказав, що надалі працюватиме для того, щоб зменшувати кількість абортів в країні, даючи лікарям більше свободи для того, щоб відмовляли жінок від процедури аборту.