Вибори президента показали, що католики США найбільш впливова релігійна група у виборчому процесі
  • Птн, 11/11/2016 - 13:34

Напередодні виборів у США у ЗМІ широко висвітлювалась так звана «католицька проблема», як проблема голосування католицької громади США за конкретного кандидата, пише «Catholic Herald».

Проте екзиполи показали, що після скандалів, пов’язаних із втручання команди Клінтон у внутрішнє життя Церкви та чисельних заяв католицького єпископату, католики виявили у свої більшості голосувати за Дональда Трампа.

Проте, президентські вибори засвідчили і про значні політичні розходження в середині католицької громади. Білі католики підтримали Трампа, за нього свої голоси, згідно з опитування, віддало 60% білих католиків. У той же ж час іспаномовні католики США у своїй більшості проголосували за Клінтон – 67%. Проте, на загальному рівні 52% американських католиків стверджують що проголосували за Трампа.

Таке голосування робить католиків США найбільшою релігійною групою, яка не є прив’язаною до жодної політичної партії і голосує за того кандидата, від якого очікується більше позитиву для католицької громади.