Віце-президент США в Ізраїлі: ми віддані переслідуваним християнам і мирному процесу
  • Срд, 24/01/2018 - 21:43

Віце-президент США Майк Пенс, під час свого візиту до Ізраїлю та на Близький Схід, підтвердив, що Америка віддана мирному процесу та переслідуваним християнам.

Промовляючи 22 січня до Кнесету, законодавчого органу Ізраїлю, Пенс підтвердив, що уряд США має намір перенести своє посольство з Тель-Авіву до Єрусалиму до кінця 2019 року.

«Наш президент прийняв це рішення… ми вважаємо, що його рішення має найкращі наміри щодо миру. Остаточно визнавши Єрусалим столицею Ізраїлю, США надали перевагу фактам понад вигадкою. А факти – це єдина тверда основа для справедливого і тривалого миру», - сказав він, додаючи, що США підтримають вирішення двох держав, якщо і Ізраїль, і Палестина будуть учасниками договору.

Нагадаємо, що 6 грудня минулого року президент Дональд Трамп оголосив, що США визнають Єрусалим столицею Ізраїлю. Ізраїль завжди традиційно визнавав Єрусалим своєю столицею. Однак, палестинці вважають східну частину міста столицею майбутньої Палестинської держави. США стали першою країною, яка визнала Єрусалим столицею Ізраїлю, після заснування держави Ізраїль в 1948 році.

Як інформує CNA, під час виступу в ізраїльському парламенті Майк Пенс також мав нагоду розповісти про плани США допомогти переслідуваним христянам та іншим релігійним меншинам регіону.

«Ми підтримаємо тих релігійних лідерів в регіоні та по всьому світу, які навчають своїх учнів практикувати любов, а не ненависть. І ми допоможемо переслідуваним народам, яким довелось багато витерпіти від рук ІДІЛ та інших терористичних груп», - зазначив він.

«До цього часу США перестали скеровувати фінансування через неефективні організації порятунку. І тепер, вперше, ми надаємо пряму підтримку хриситиянам та іншим релігійним меншинам, щоб вони могли відбудувати свої спільноти після років репресій та війни», - говорив віце-президент США. – «США вже передали більше 110 мільйонів доларів на допомогу християнам та іншим релігійним меншинам Близького Сходу».

На завершення свого візиту до Ізраїлю, Майк Пенс здійснив особистий візит до Західної Стіни та меморіалу Голокосту «Яд Вашем».

Враження від візиту він підсумував у дописі в Твіттері: «Мене не покидає відчуття, що наша віра відновилась – наша віра в Бога, але й наша віра в народ Ізраїля та його відданість свободі, безпеці та миру».