Від початку війни в Україні пошкоджено 116 сакральних споруд
  • Чтв, 12/05/2022 - 15:19

Від початку війни росії в Україні було пошкоджено 116 сакральних об’єктів. Найбільше з них – 91 – це православні храми. Від 24 лютого російські бомби знищили багато культових споруд, переважно в районі Донецька, Києва та Харкова.

Серйозно пошкодженими були сакральні об’єкти у 13 регіонах: Київ, Дніпро, Донецьк, Житомир, Запоріжжя, Луганськ, Львів, Миколаїв, Одеса, Суми, Харків, Херсон та Чернігів.

Найбільша частина будинків, які постраждали (91 зі 116), це православні церкви. Пошкодженими були також католицькі і протестантські храми, синагоги, мечеті та релігійні інститути і адміністративні будівлі релігійних організацій.

«Про це повідомляє Звіт Державної служби України у справах етнополітики та свободи совісті (ДЕСС), виконавчого органу, яким керує та координує Міністерство України», - інформує wiara.pl з посиланням на італійське “Avvenire”.

До сьогодні найбільшу кількість знищених чи пошкоджених місць культу зареєстровано в районі Донецька, Києва та Харкова – щонайменше по 20 в кожному. У цих трьох регіонах також відзначено понад половину усіх випадків бомбардування будівель, які є в розпорядженні різних релігій.