Видатні діячі Церкви у Франції підписали «Маніфест з Шартра»
  • Пон, 04/05/2020 - 17:58

15 видатних французів: серед них єпископи, філософи, засновники спільнот та артисти підписали «Маніфест з Шартра», що закликає приєднатися до довірення майбутнього Франції Богові через руки Марії, яке відбудеться 17 травня у Шартрі. Підписанти маніфесту визнають, що теперішнє життя Церкви не було без помилок і висловлюють сподівання, що майбутнє буде позначене «пандемією ласк».

«Ми хочемо повністю віддати себе в руки Небесного Отця, бо знаємо, що Він добрий і що любить прощати тим, хто до Нього повертається; Він не мстить, а підносить і втішає», – читаємо у «Маніфесті з Шартра», який є вираженням віри і покаяння Церкви у Франції. До його підписантів належать: Даніель Анже, філософ Ремі Браге, Марі-Елен Матьє – засновниця спільнот «Віра і Світло», єпископ Домінік Рей з єпархії Тулон-Фрежюса і єпископ Шартра Філіппе Крісторі.

Підписанти маніфесту сильними словами також зізнаються у нехтуванні життям віри. «Ми усвідомлюємо, що не завжди йшли дорогою справедливості та віри, що користувалися засобами, які пропонує споживання, що адаптувалися до матеріальних благ, що надіялися на технологію та віддавали їй своє життя, що нас запаморочив шум та розваги, що ми уклали пакт із боягузтвом, визнаючи, що напади на життя та гідність подружжя зараз неминучі, заплющуючи очі на розчарування бідних, ізоляцію та страждання людей похилого віку, що ми не були вірними покликанню, яке дала нам Церква, що занедбали ділення вірою з тими серцями, які голодні та спраглі правди», – пишуть вони.

 «Ми не хочемо жити так, ніби нічого не сталося. Ми хочемо бути вірними закликам, які Бог скеровує до нас через Своє Слово, через наших пастирів, через Своїх святих, через послання Марії, нашої Матері», – рішуче додають вони і обмінюються конкретними змінами та поглядами, які хочуть реалізувати у своєму житті, серед цього більша повага до Причастя, вшанування неділі, покаянний характер п’ятниці, сповнення вчення Церкви, що стосується чистоти та святості життя.

«Маніфест з Шартра» відкритий і всіх віруючих запрошують підписати та прийняти його зміст. Підписанти маніфесту заохочують французів до духовної та, по можливості, фізичної участі у паломництві до Шартра, що відбудеться 17 травня, кульмінацією якого буде доручення Франції Богу через руки Марії.