Відбудеться презентація українського видання документу Папської Ради Справедливість і Мир «Покликання лідера бізнесу»
  • Срд, 23/04/2014 - 13:23

28 та 29 квітня 2014 року у Львові та Києві відбудуться презентації українського видання документу Папської Ради Справедливість і Мир «Покликання лідера бізнесу». Переклад на українську мову здійснила Комісія УГКЦ Справедливість і Мир у співпраці із Видавництвом «Літопис».

У передмові до цього видання, голова Папської Ради Справедливості і Миру, кардинал Петер Турксон, окреслює його актуальність: «У ці важкі часи для світової економіки, в ході якої багато ділових людей, які ризикували своїм виживанням і постраждали внаслідок кризи, яка глибоко скоротила доходи їхніх підприємств, Церква не відмовляється від надії в тому, що християнські лідери бізнесу будуть, незважаючи на нинішню темряву, відновлювати довіру, вселяти надію і випромінювати світло віри, що живить їх повсякденну гонитву за добром». 

Дане видання пропонує багато цікавих та важливих принципів підприємницької діяльності у світлі християнського суспільного вчення. Серед них, зокрема, йде мова про те, як «бізнес-лідери покликані перенести сучасний економічний і фінансовий світ у світло принципів людської гідності та загального блага».

 Головні розділи книги включають тематику сучасних викликів та можливостей у сфері бізнесу, важливість соціальних принципів, фундаментальних етичних принципів для бізнесу, також «шість практичних принципів для бізнесу», а у додатку – іспит совісті для бізнес-лідера.

Презентуватиме видання один із співавторів Гелен Альфорд, радник Папської Ради Справедливість і Мир, керівник міжнародного дослідницького проекту «Етика та соціальна відповідальність бізнесу».

28 квітня 2014 року презентація видання відбудеться у Львові на базі Львівського Національного Університету ім. Івана Франка та УКУ.

29 квітня 2014 року презентація видання відбудеться у Києві на базі Національної Академії державного управління при президентові України та культурного центру Циферблат.

Інформаційна служба Комісії УГКЦ Справедливість і Мир