Відбулась чергова зустріч у Школі духовності та євангелізації
  • Пон, 28/01/2013 - 00:00

З 25 до 27 січня у монастирі св. Альфонса отців Редемтористів (вул. Замарстинівська,225) проходила Школа духовності та євангелізації Львівської Архиєпархії.

 

Разом з ієреєм Євгеном Станішевським, ліценціатом біблійного богослов'я учасники школи мали нагоду заглибитись у Пасхальне таїнство Ісуса Христа Смерть і Воскресіння. Адже саме це таїнство стало суттю християнської проповіді, Керигмою, у первісній Церкві і залишається актуальним по сьогоднішній день.

 

Як говорить апостол Павло – ревний проповідник Євангелії – «Христос умер за наші гріхи згідно з Писанням; що був похований, що воскрес: третього дня за Писанням…А коли Христос не воскрес, то марна проповідь наша, то марна й віра ваша»(1Кор. 15.3-4; 14).

 

Важливо зазначити, що цьогорічна програма Школи, базується на Святому Письмі, яке є фундаментом християнської віри та джерелом її примноження. Адже покликанням кожного християнина є зростання у вірі та осягнення християнської зрілості, не лише у Рік віри, проголошений Главою УГКЦ, 14 жовтня 2012р. Б., але на протязі всього свого життя.

 

Віра Ценглевич,
Голова Комісії з питань євангелізації Львівської Архиєпархії

Джерело: www.ugcc.lviv.ua