Відбулась проща родин до Маріямполя
  • Пон, 01/07/2013 - 18:16

З благословення Високопреосвященнішого Архиєпископа і Митрополита Івано-Франківського УГКЦ Кир Володимира (Війтишина), з нагоди відзначення року віри та 1025-річчя Володимирового Хрещення, 29-30 червня 2013 р. Б. у с. Маріямпіль, Галицького протопресвітеріату, Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ відбулася щорічна, піша проща родин.

Співорганізаторами даної прощі виступили Комісія у справах родин Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ, ОО ВУТ «Просвіта» ім. Т. Шевченка.

Розпочалась дана проща 29 червня 2013 р. Б. з Божественної Літургії в храмі Різдва Христового м. Галич. Опісля пройшла піша хода до с. Маріямпіль. Після прибуття на місце, о 16.30 всі присутні помолились Молебень до Богородиці, який очолив прот. ліц. Роман Дзюбак – адміністратор парафії. З 17:00-21:00 відбулись фестини Марійської духовної пісні в яких взяли участь понад 30-ти хорових колективів з Івано-Франківської області. О 21:00 всі присутні молились Вечірню, яку очолили отці з Монастиря Воплоченого слова с. Крихівці, м. Івано-Франківськ преп. о. Софрон Зелінський та преп. о. Йосафат Бойко. Після закінчення Вечірньої науку на тему: «Жива віра в родині» виголосив о. Йосафат. Об 23:00 закінчилась перша частина духовної програми пішою ходою вулицями села зі свічками та співаною Ісусовою молитвою на чолі з отцями з Монастиря Воплоченого слова. З 00:00-01:00 всі присутні мали спільну вечерю, яку приготували працівники Мальтійської служби допомоги Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ на чолі з п. Романом Яручаком. З 01:00 і до ранку відбулась друга частина духовної програми, а саме нічні чування, які очолив ієрей Олесь Будзяк – духівник Івано-Франківської Духовної семінарії ім. свящмч. Йосафата УГКЦ з семінаристами.

Закінчилась проща 30 червня 2013 р. Б. Утренею, яку очолив о. Олесь під спів семінаристів; Божественною Літургією, яку очолив Протосинкел Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ мит. прот. д-р Олег Каськів, який у своєму слові зосередив увагу прочан на таких важливих речах як суть та важливість відновлення хресних обітів, а особливо на пастирському листі Глави і Отця Української Греко-Католицької Церкви Блаженнішого Святослава (Шевчука) «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом» де особливе місце займає родина, а докладно батьки, які для своїх дітей є першими євангелізаторами та катехитами, а отже передавачами Віри Святої; освяченням вхідних воріт до Марійського саду; процесійним ходом на р. Дністер де відбулось символічне театралізоване дійство приурочене до відзначення 1025-річчя Володимирового Хрещення, відновлення хресних обітів, освячення води в річці, купанням та окропленням свяченою водою всіх присутніх. Опісля всі зібрали на спільний обід.

До слова в прощі взяли участь обласна, районна, місцева державна влада, міський голова м. Івано-Франківська з дружиною п. Віктор та Лідія Анушкевичус та 36-ть гостей з м. Вроцлава, Польща на чолі з парохом  о. Станіславом Павлячеком, РКЦ.

 

протодиякон Юрій Прилепський,

заступник голови Комісії у справах родини,

Івано-Франківської арихиєпархії УГКЦ,

співорганізатор

Джерело: http://rodunaugcc.com