Відбулась робоча зустріч працівників Душпастирського відділу Курії Львівської архиєпархії
  • Птн, 25/09/2015 - 19:45

Сьогодні, 25 вересня 2015 року, відбулась чергова робоча зустріч працівників Душпастирського відділу Курії Львівської архиєпархії. Цього разу Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівської архиєпархії поділився своїм досвідом перебування та рішень цьогорічного Патріаршого Собору, котрий відбувся у кінці серпня в м. Івано-Франківську.
 
Владика Венедикт у своєму слові підкреслив: «Хочу найбільше звернути увагу на 7 пункт рішень Синоду. Йдеться про те, щоб кожна структура в нашій Церкві випрацювала свою стратегію, свій стратегічний пасторальний план на основі рішень Патріаршого Собору. Кожна парафія є інакшою, і по-різному торкає усіх». Також Архиєрей зазначив: «В нашій Курії важливо, щоб структури запитали себе: що ми можемо робити? Яка наша стратегія? Що ми можемо відповісти на цей Собор і стратегію Церкви?»
 
Відтак учасники обговорили питання поширення інформації серед парафій і вірних. В особливий спосіб звернули увагу на важливість механізмів інформування вірних про заходи, які відбуваються у Львівській архиєпархії.
 
Нагадаємо, що дані зустрічі проводяться із ціллю оживити парафіяльне життя та якісно оновити співпрацю між Курією і парафіями в рамках стратегії розвитку «Жива парафія - місце зустрічі з живим Христом».