Відбулась XXI молодіжна піша проща до Гошівської чудотворної ікони Матері Божої
  • Пон, 20/05/2013 - 20:25

19 травня 2013 року відбулась XXI молодіжна піша проща до Гошівської чудотворної ікони Матері Божої, яка була присвячена Року Віри та 1025-літтю Хрещення Русі-України.

Паломництво розпочалось о 5:00 ранку із урочистого Молебня до Богородиці в Катедральному храмі Успіння Пресвятої Богородиці м. Стрия, який очолив протосинкел Стрийської єпархії о. Богдан Манишин спільно з духовенством єпархії.

 

«Проща – це є те, що нас міняє», – звернувся із духовним словом до прочан о. Богдан, звертаючи увагу кожного на важливості даного паломництва та закликаючи всіх просити потрібних ласк у Богородиці в часі молитовної ходи.

 

Після закінчення Молебня протосинкел Стрийської єпархії благословив багатотисячну «армію» XXI молодіжної прощі в добру путь.

 

У часі тридцятикілометрового маршруту прощі паломники під проводом семінаристів Львівської Духовної Семінарії Святого Духа співали Марійські пісні, молились вервиці, а також приступали до Таїнства Покаяння.

 

Після прибуття прочан на Ясну Гору в Гошеві, що в Долинському районі Івано-Франківської області, о 12:00 розпочалась Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив Преосвященний Владика Тарас Сеньків, Апостольський Адміністратор Стрийської єпархії УГКЦ, у співслужінні з о. Дам'яном Кастраном, ЧСВВ, ігуменом василіянського монастиря у с. Гошеві, та духовенством Стрийської єпархії.

 

«Сьогодні ми приходимо до Неї (Богородиці) з довірою, щоб зложити в Її руки всі наші прохання», – сказав Архиєрей у своїй проповіді, розважаючи над материнством Пресвятої Богородиці та синівством Божого люду.

 

Після закінчення Літургії владика Тарас, в подячному слові організаторам XXI молодіжної прощі (Комісія у справах молоді Стрийської єпархії УГКЦ разом із спільнотою «Українська Молодь Христові») та її учасникам, звернувся до кожного з такими словами: «Бог сьогодні покладає на вас великі надії, і ніхто вас не замінить, ви маєте бути Його свідками, сіллю того світу!», а відтак уділив Повний відпуст і благословив усіх освяченою водою.

 

Джерело: http://stryi.ugcc.org.ua