Відбулася друга велопроща до с. Раковець на Львівщині
  • Втр, 11/06/2013 - 20:25

8 червня відбулася друга велопроща до чудотворного джерела у с. Раковець на Львівщині. Як і торік, коли ця проща проходила вперше, її учасниками та організаторами була молодь та священики гарнізонного храму Святих апостолів Петра і Павла в м. Львові. Цього року захід зібрав 35 учасників, які у супроводі о. Андрія Хомишина та капеланів Юрія Цюпки і Всеволода Семененка розпочали рух із Сихівського мікрорайону в напрямку до с. Зубра. Загальна дистанція, яку довелося подолати прочанам, становила близько 60 км в обидва боки.

 

Дорогою до Раківця прочани мали змогу відвідати багато цікавих місцин, зокрема побували в церквах, що знаходяться за маршрутом, відвідали музей-садибу відомого українського маляра Корнила Устияновича в його родинному селі Вовків, а також чисельні сакральні пам’ятки, такі як костел Святої Марії Магадалини у с. Вовків, церкву Богоявлення Господнього (1693 р.) в с. Кугаїв, костел Святого Валентина в Раківці. Історію цих місць та святинь своїми розповідями відкривала для учасників прощі екскурсовод Оксана Бісик.

 

Прибувши до Раківця, учасники прощі молилися Молебень до Богородиці над водами цілющого джерела разом із адміністратором місцевого храму Макавейських мучеників о. Любомиром Франківим, о. Андрієм Хомишиним та о. Андрієм Сіданичем, котрий разом із членкинями спільноти «Жінки-мироносиці» гарнізонного храму долучився до прощі. Після освячення вод джерела о. Андрій благословив паломників освяченою водою. Після цього кожен мав можливість зануритися в джерело.

 

Організатори прощі висловлюють слова найщирішої подяки всім її учасникам та сподіваються на їхню дальшу участь у подібних велопрощах.

 

Джерело: www.ugcc.lviv.ua