Відбулася ІІІ-тя Всеукраїнська проща медичних працівників до храму Святого Пантелеймона
  • Втр, 16/06/2015 - 11:10

13 червня 2015 р. відбулася третя Всеукраїнська проща медичних працівників до храму Святого Пантелеймона, що у с. Шевченкове на Івано-Франківщині. Паломництво відбувалося з благословення Архиєпископа і Митрополита Івано-Франківського УГКЦ Володимира (Війтишина), з ініціативи Комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я.

Проща розпочалось Архиєрейською Божественною літургією. Святу Божественну Літургію очолив Єпископ-помічник Івано-Франківської архієпархії УГКЦ  Йосафат Мощич, в співслужінні чисельного духовенства. Під час прощі владика Йосафат звернувся до медиків та волонтерів, які служать хворим, бідним, немічним, всім тим, хто є беззахисним і потребує такої допомоги, і наголосив, що професія медика є служінням самому Богові, і зазначив, що «Христос - є той, хто приходить і також ми, які служимо хворим покликані бути тими, які приходять, які нахиляються, схиляються до тих хворих, нужденних. Ваша праця коштує багато зусиль, але виконуючи її з любові, матимете велику нагороду в Царстві Божому». Також владика благословив присутніх і побажав, щоб цінності Євангелія Христового перебували у їхніх серцях, щоб і надалі були тим світлом, яке своїм прикладом просвічує і запалює інші світила. Також були присутні директори Департаментів Охорони Здоров'я. Крім того були присутні медики різних закладів охорони здоров'я Західної України.

Після Божественної Літургії відбувся Чин освячення води, а потім, на подіумі біля храму, проходили розважання на духовно-етичні теми, зокрема  розважали над темою "Як будувати рідну хату в українській медицині" Далі слідувала праця в групах, підсумки від модераторів груп. Проща завершилась Молебнем, мируванням та благословенням  мощами.

Паломництво медичних працівників саме до храму Святого Пантелеймона відбулось з огляду на те, що ранньохристиянський великомученик Пантелеймон, за фахом лікар, був великим цілителем.