Відбулася інтронізація нового патріарха Коптської Католицької Церкви
  • Срд, 13/03/2013 - 14:39

У єгипетській столиці 12 березня відбулася церемонія інтронізації обраного 2 місяці тому патріарха Коптської Католицької Церкви Ібрагіма Ісаака Сідрака.

Богослужіння в соборі у кварталі Мадінат-Наср збіглося за часом з Літургією «Pro Eligendo Romano Pontifice» в римській базиліці св. Петра, в якій брав участь патріарх-емерит коптів католиків кардинал Антоній Нагіб.

Ібрагім Ісаак Сідрак народився 19 серпня 1955 р. в місті Бені-Клікер, в центральному Єгипті. Він вивчав філософію і теологію в духовній семінарії в Мааді та Папському Григоріанському університеті в Римі. Має докторський ступінь з догматичного богослов'я. 1980 р. його висвятили на священика, а 2002 р. – на єпископа Міньї.

Ібрагім Сідрак викладав догматику у Мааді, займав пост ректора в семінарії і очолював катехитичний інститут Сакакіні (Каїр). До того ж він був генеральним секретарем відділу з питань катехитичного навчання Коптської Католицької Церкви.

15 січня 2013 Синод єпископів Коптської Католицької Церкви обрав єпископа Ібрагіма Ісаака Сідрака патріархом. Він змінив на цій посаді патріарха Антонія Нагіба, який зрікся престолу за станом здоров'я, перенісши 2011 р. інсульт.

За матеріалами http://www.sedmitza.ru