Відбулася IV професійна проща журналістів до Зарваниці
  • Пон, 10/06/2019 - 12:45

У неділю, 2 червня, напередодні професійного свята, працівники медійної сфери Тернопільщини прибули на ІV професійну  прощу журналістів до Марійського духовного центру «Зарваниця». Центральною подією паломництва стала Божественна Літургія  в соборі Зарваницької Матері Божої, яку відслужили сотрудник МДЦ «Зарваниця» о. Микола Медюх та прес-секретар Тернопільсько-Зборівської архиєпархії о. Олег Харишин.

Під час проповіді о. Микола наголосив на глобальній проблемі духовної сліпоти, яка вражає сьогодення. Звертаючись до журналістів, отець підкреслив, що в наш час на засоби масової інформації покладена дуже велика відповідальність голосити правду і Боже слово, а також побажав усім «плекати свій духовний зір, почуття  жертовності, безкорисливості та відповідальності за правдиве слово, за яке віддавали життя не одне покоління».

Опісля у каплиці над джерелом відбулося освячення води,  у каплиці Св. Юрія Переможця відслужили Панахиду за загиблими журналістами. На завершення усі спільно молилися в унікальному комплексі «Український Єрусалим».