Відбулася нічна проща родин до Страдчу
  • Срд, 27/03/2019 - 13:03

23-24 березня 2019 року, вже традиційно в часі Великого Посту, відбулася нічна проща родин з Собору святого Юра до відпустового місця у с. Страдч. Ця проща відбувається з благословення Високопреосвященного владики Ігоря, Архиєпископа і Митрополита Львівського.

В Архикатедральному Соборі святого Юра паломники звершили Акафіст до Страстей Христових та з благословенням вирушили у дорогу. З Собору святого Юра рушило близько 400 осіб з духівником прощі отцем Тарасом Фітьом. Також долучився  духівник прощі «Самбір-Зарваниця» о. Антон Борис. Біля могили о. Д. Блажейовського паломники помолились панахиду. Під час прощі проводили катехизи семінаристи Роман Сапо, Юліан Романчук, Максим Ханас, Назар Пришляк, а також свої науки дав і отець Антон. Також прочани молилися вервицю та численні інші моління, співали та свідчили; окрім того була можливість приступити до Таїнства Покаяння. У школі села Рясна-Руська традиційно відбувся перепочинок.

Вранці 24 березня прочани увійшли до с. Страдч, де о. Тарас Фітьо звершив Божественну Літургію, а всі інші священики парафії сповідали, щоб кожен учасник прощі мав можливість приступити до сповіді та до Пресвятої Євхаристії. Відтак паломники пройшли також Хресну Дорогу.

Учасники прощі складають щиру подяку всім організаторам, ведучим та духівникам прощі.

Джерело: palomnyk.at.ua