Відбулася перша зустріч Комісії РЄКЄ «Євангелізація та культура»
  • Птн, 16/03/2018 - 17:40

У четвер, 15 березня 2018 р., в столиці Латвії м. Ризі відбулася перша зустріч Комісії Ради Єпископських Конференцій Європи «Євангелізація та культура». Ця нова комісія, створена під час Пленарної Асамблеї РЄКЄ 2017, року складається з чотирьох секцій: культура, суспільні комунікації, міжрелігійний діалог та катехизація. Ці секції представляють три душпастирські сфери, що вже були в центрі уваги Ради, до яких додався відділ, що стосується культури.

Новий орган свідчить про заанґажування Церкви в Європі в діло євангелізації. Мова йде, як зазначається в комюніке, оприлюдненому після завершення зустрічі, про пропозицію радості Євангелія через звіщення та свідчення Христа європейцям та в культурі наших суспільств, дедалі більше позначених секуляризацією та постійними швидкими змінами.

У виконанні своєї місії, новостворена комісія старається іти за запрошенням Папи Франциска поставити керигму, тобто, центральне послання християнської віри про те, що Бог став людиною в Ісусі Христі, а Його смерть і воскресіння визволяє нас від гріха й дає нове житті, у центрі євангелізаційної діяльності та кожної спроби церковного оновлення, аби це звіщення відповідало на прагнення нескінченного, притаманне кожному людському серцю.

Під проводом Голови Комісії Ризького Архиєпископа Збіґнєва Станкєвічса, її члени оцінили дотеперішню діяльність в різних сферах відповідальності комісії. Далі відбулися праці, що стосувалися кожної з чотирьох секцій, накресливши деякі напрямні на наступні роки, що будуть представлені на розгляд проводу та Пленарної асамблеї Ради Єпископських Конференцій Європи.