Відбулася проща дітей катехитичних шкіл Львівської Архиєпархії
  • Чтв, 01/06/2017 - 21:49

У четвер, 1 червня 2017 року, з нагоди Всесвітнього дня захисту дітей, згідно з рішенням Катехитичної комісії Львівської Архиєпархії, за благословенням Високопреосвященного владики Ігоря, Архиєпископа і Митрополита Львівського, відбулася проща дітей катехитичних шкіл Львівської Архиєпархії до монастиря св. Йосифа, отців василіан, що у смт. Брюховичі.

Цьогорічна проща приурочена 400-літтньому Ювілею Василіянського Чину Святого Йосафата.

Прочанни зібрались біля храму свв. Володимира і Ольги, що у с.Бірки, Янівського протопресвітеріату. Протопресвітер, о. Ігор Микуш, звернувся з вітальним словом до всіх присутніх, та молитвою за всіх дітей розпочали прощу. Молебень до Христа Чоловіколюбця, очолив Протоігумен Української Провінції Найсвятішого Ізбавителя о.Йоан Школик ЧСВВ. Діти також молились за упокій душі новопреставленого Архиєпископа (емерита) Блаженнішого Любомира.

Надзвичайно цікаво та творчо про згромадження отців василіан розповів брат Христфор, ЧСВВ. Про смачний обід для прочан подбали кухарі Національної Гвардії України. Всі учасники прощі щасливі, духовно збагачені повернулися до своїх домівок.