Відбулася проща монашества Львівської архиєпархії до с. Прилбичі
  • Втр, 30/07/2013 - 15:23

28-29 липня 2013 р., з нагоди 148-х роковин з дня народження слуги Божого Митрополита Андрея, відбулася проща монашества Львівської архиєпархії до його родинного с. Прилбичі.

Розпочалась проща панахидою біля родинної усипальниці Шептицьких. Прочани ― монашество Львівської Архиєпархії, разом з парафіянами місцевого храму помолилися насамперед за батьків Митрополита ― Івана Шептицького та Софію з роду Фредрів, а також за всіх інших усопших з родини Шептицьких. Відтак молитовною ходою рушили до парафіяльного храму, де продовжили нічні чування, під час яких монаші спілноти Львівської архиєпархії почергово служили Богослуження.

Зранку, 29 липня, молитва продовжилася Архиєрейською Божественною Літургією, яку очолив Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівський.

Під час проповіді владика Венедикт наголосив, що поминання якихось славних мужів не може залишатися для нас лише спогадом про їхні добрі справи, а має бути наслідуванням їхніх чеснот у власному житті.

«Молитва, яка була наріжним каменем життя Митрополита, давала те, що він виріс до такого велетня духа», ― сказав проповідник, закликаючи до молитовного подвигу.

«Митрополит Андрей виконав свою місію, бо був з Господом», ― резюмував єпископ, звертаючись до молільників.

Джерело: www.ugcc.lviv.ua