Відбулася проща податківців та працівників облспоживспілки до Зарваниці
  • Втр, 08/07/2014 - 10:14

5 липня в Марійському духовному центрі Зарваниця відбулась п`ята професійна проща Тернопільської облспоживспілки. Її гаслом стали слова «За мир в Україні». На прощу прибули понад 2 тисячі кооператорів області разом з головою правління Михайлом Лазаром. Привітав паломників і очолив Божественну Літургію митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк.

«Стало уже доброю традицією, що у першу суботу липня, у Міжнародний день кооперації, ви збираєтесь тут, у стіп Пресвятої Богородиці на спільну молитву, - сказав владика. - Ніколи не шкодуйте часу для Бога, для Пресвятої Богородиці і Господь щедро буде благословити вашу працю, ваші родини, нашу Україну».

6 липня на професійну прощу у Зарваниці зібрались працівники головного управління Міністерства доходів і зборів Тернопільської, Івано-Франківської та Вінницької областей. Привітав прочан від імені митрополита і очолив Божественну Літургію о. Андрій Шалай. У проповіді священик говорив про блаженства і практичне впровадження їх у життя.

«За кожну людину Господь віддав своє життя, тому так важливо цінувати і шанувати кожного, хто звертається до нас, чи трапляється на життєвому шляху»,  - зауважив о. Андрій. Після Літургії отець вручив ікони Зарваницької Матері Божої в.о. начальника ГО Міністерства доходів і зборів Тернопільської області Євгену Воробцю, голові Ради профспілки Івано-Франківщини Володимиру Сірецькому та голові Ради профспілки працівників податкової служби Вінничини Генадію Сирнику.

Прочани молились Хресну дорогу, купались в купелі Святої Анни, відвідали і поклонились чудотворній іконі.