Відбулася робоча зустріч Апостольського візитатора з єпископом Альмерії
  • Суб, 26/07/2014 - 10:20

У п’ятницю, 18 липня 2014, Апостольський Візитатор зустрівся з єпископом Альмерії Монс. Адольфо Ґонсалис Монтес (AdolfoGonzálezMontes). Під час зустрічі єпископи обговорили ряд питань пов’язаних  з подальшим розвитком душпастирства для українських іммігрантів в дієцезії Алмерії, якими опікується о. Мирослав Медвід.

Головна тема зустрічі - виділення окремого храму для української спільноти у м. Альмерія. Досі українська громада розділювала на позачерговій основі Візантійський храм Різдва Матері Божої разом з румунськими греко-­католиками. Зріст обох спільнот зумовив необхідність окремих храмів. Беручи до уваги нові обставини, Монсеньйор Адольфо на прохання Апостольського візитатора запропонував для української спільноти на виключне користування храм св. Антонія Падевського, який належить до архітектурних пам’яток  і знаходиться у мікрорайоні  «Млинів» (BarriodelosMolinos) міста Алмерії. 

У вівторок, 22 липня 2014, відбувся огляд храму. У цій черговій робочій зустрічі взяли участь Монс. Адольфо, Владика Діонісій, о. Мирослав Медвід та ще три місцевих священика із єпископської курії: о. Міґель Ромера (DonMiguelRomera), економ діє цезії, о. Едуардо Муньоз (DonEduardoMuñoz), Секретар єпископа,  та о. Рамон Ґарсія (PadreRamonGarciadelasHeras), Згромадження отців Павлістів ­ парох місцевого храму св. Марії Магдалини, який розташований неподалік від храму св. Антонія.

Понад один рік храм Св. Антонія був недіючим. Сьогодні він потребує капітального ремонту, який заплановано провести за рахунок дієцезії до кінця жовтня поточного року.