Відбулася щорічна проща Івано-Франківської Архієпархії до Зарваниці
  • Пон, 16/05/2016 - 18:33

Численні вірні з усіх-околиць Прикарпаття зібрались для спільної молитви у відомому Маріївському центрі. Чимало прочан подолали відстань від своїх домівок до відпустового місця пішки. 

Божественну Літургію очолив Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Кир Володимир, разом з екзархом Луцьким преосвященним Владикою Кир Йосафатом (Говерою) та в співлсужінні чисельного духовенства Івано-Франківської Архієпархії. Прочани, що прибули з усіх протопресвітеріатів архієпархії, мали змогу отримати повний відпуст приступивши до св. Тайн Покаяння та Пресвятої Євхаристії.

Архієреї закликали український люд до єдності та молитви за мир в Україні. Також, присутні паломники мали змогу почути привітальне слово Апостольськго делегата греко-католиків у Казахстані та Середній Азії – о. Василя Говери, котрий розповів прочанам про наявну ситуацію та розвиток УГКЦ поза межами України.

Семінарійний хор «Благовіст» під керівництвом прот. Тараса Огара прикрасив своїм співом Божественну Літургію, після закінчення якої, Єпископи зі всім духовенством освятили воду для вірних та окропили неї всіх присутніх.