Відбулася третя професійна проща освітян до Зарваниці
  • Пон, 01/10/2012 - 00:00

29 вересня понад 3 тисячі працівників сфери освіти Тернопільщини прибули на третє професійне паломництво до Марійського духовного центру Зарваниця. У прощі взяв участь начальник управління освіти і науки Тернопільської ОДА Іван Запорожан, голова комісії з питань освіти і виховання Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ о. Володимир Демчук, представник Патріаршої комісії з питань освіти і виховання УГКЦ о. Богдан Карпляк, який привітав усіх освітян з професійним святом.

 

У рамках прощі на території колегіуму для дівчат "Знамення" відбулася зустріч начальників районних управлінь освіти Тернопільщини, директорів шкіл-інтернатів, директорів профтехучилищ. Директор колегіуму Анна Зварич представила присутнім навчальний заклад для дівчат та зазначила, що "це структура, у якій поєднуються зусилля Церкви і держави для виховання та навчання молодого покоління".

 

На паломництво прибуло 30 вчителів Тернопільського навчально-виховного комплексу “Школа-колегіум Патріарха Йосифа Сліпого" на чолі з о. Володимиром Демчуком, які ішли пішки з с. Гайворонка і подолали 5 км. З Львівської архиєпархії прибуло 20 вчителів разом з головою комісії з питань освіти і виховання о. Юрієм Воловецьким.

 

Архиєрейську Божественну Літургію очолив архиєпископ і митрополит Василій Семенюк. Первоієрарх Тернопільсько-Зборівський УГКЦ та Іван Запорожан нагородили подяками та іконами Матері Божої Зарваницької 20 найкращих вчителів християнської етики, а директору колегіуму "Знамення" Анні Зварич вручили сертифікат на комп'ютерний комплекс.

 

Відтак відбулося освячення води, Хресна дорога, відвідини купелі св. Анни та молитва перед чудотворною іконою Матері Божої Зарваницької.

 

Джерело: www.tze.org.ua